PIŠKOTKI IN ZASEBNOST

Po trenutnih opredelitvah na področju informacijske tehnologije in Evropske unije, (https://ec.europa.eu/info/cookies_sl ) so piškotki majhne besedne datoteke, ki jih spletna stran shrani na računalniku ali mobilni napravi in običajno na kateri koli napravi, ki se uporablja za brskanje po internetu in obišče to spletno mesto, ne da bi škodovala računalniku, programom ali datotekam. To pomeni, da je piškotek identifikator, ki je shranjen na uporabnikovo napravo (ne na daljavo), ki ga je sam brskalnik, če seveda je brskalnik nastavljen tako, da to stori in niso bili blokirani za njihovo shranjevanje.

Upoštevajte, da je večino brskalnikov mogoče konfigurirati tako, da samodejno zavrnejo piškotke ali uporabnika, ko je shranjen piškotek. S piškotki si mesto zapomni uporabnikove dejavnosti in nastavitve (kot prijavo, jezik, velikost pisave in druge nastavitve prikaza) za določen čas, da ne bi bilo treba ponovno vnesti te nastavitve vsakič, ko obiščete spletno stran ali brskate po njenih straneh. Poleg tega nekateri piškotki pomagajo analizirati uporabo spletnega mesta in če ima uporabnik težave pri brskanju, lahko še vedno omogočajo spletnim oglasom in ponudbam, da se ujemajo z njihovimi interesi in potrebami. Poleg tega so nekateri piškotki tehnično potrebni za povezavo s posebnimi spletnimi mesti ali za zagotavljanje internetne storitve.

Obstajajo nekateri piškotki, ki so piškotki seje, kar pomeni, da se hranijo na napravi, dokler uporabnik zapusti našo spletno stran ali zaprete brskalnik, ko se samodejno izbriše. Drugi pa so trajni (trajni piškotki) in ostanejo na napravi za daljše obdobje, celo za dve leti) ali dokler jih ne izbrišete. Na splošno je življenjska doba vsakega piškotka odvisna od njegovega namena in nastavitev brskalnika.

Več informacij o piškotkih in njihovem delovanju je na voljo na www.allaboutcookies.org. Na naši spletni strani uporabljamo piškotke ter imamo lastne ali zaupanja vredne sodelavce, od katerih vedno zahtevamo, da uporabljajo BDP in nacionalno zakonodajo:

1) Zahteve & Funkcionalnost piškotkov: Ti absolutno potrebni piškotki so nujni zaradi varnosti in za pravilno delovanje spletne strani, saj vam omogočajo brskanje in uporabljati svoje funkcije, preverjanje pristnosti v primeru, da je uporabnik prijavljen v mestu, dostop do varnih strani, obrazce za registracijo in seznami favoritov z nakupovalnim vozičkom. Ne dovoljujejo nam spremljanja uporabnikovega delovanja na drugih spletnih mestih.

Prav tako nam omogočajo, da analizira, kako se uporablja spletna stran, katere interakcije in možnosti uporabnikov se uporabljajo (kot so ime, jezik ali povezano območje) in se lahko uporablja tudi za spomin različnih nastavitev, kot so velikost pisave in slog, svetlost in druge oblike, ki jih je uporabnik izbral, da lahko na naši spletni strani ponudimo izboljšane osebne izkušnje ter se izognemo ponavljanju dejanj in sporočil (splash screen, popup domače strani). Taki piškotki so to: (. Npr Za izpolnjevanje elektronskega obrazca s strani uporabnika ali ob registraciji uporabnika) (a), potrebne za identifikacijo in / ali vzdrževanje vsebin, ki jih uporabnik vnese med povezavo (session) na mestu med (b) so potrebni za preverjanje pristnosti naročnika ali uporabnika do ustreznih storitev (na primer pri sprejemanju online transakcijo), (c), ki so nameščeni za varnostne namene, (d) z multimedijskimi vsebinami za ogled videoposnetka, (e), ki je potreben za (f) "zapomniti" možnosti glede videza spletnega mesta, (g) nameščene prek dodatnih vtičnikov na spletnih mestih družabnih omrežij in delijo vsebino med certificiranimi in pridruženimi člani.

Ker so ti piškotki kritični do nekaterih funkcij naše spletne strani, ne obstaja možnost opt-out na voljo za njih, ampak edina možnost za uporabnika je nastaviti brskalnik, da se prepreči, da shranijo in jih samodejno blokira. Vendar pa v tem primeru nekateri deli strani ne bodo delali pravilno ali učinkovito, saj bi obiskovalec zmanjšal možnosti uporabe in uživanja ponujenih storitev.

2) Statistično piškotki: V nekaterih primerih, ki jih uporabljamo za ponudnike storitev tretjih oseb, za spremljanje in analiziranje statističnih podatkov o uporabi in kontekstu vsebine. Našim uporabnikom na mestu uporabe izbere potrebne piškotke in se določi s ponudniki storitev za spremljanje prometa obiskov in uspešnosti našega oglaševanja. Zbirajo se podatki, kot so, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, strani, ki jih obiščete najpogosteje, če se pojavijo napake na spletne strani, itd, in so bodisi združeni anonimni podatki, ki ne prepoznajo obiskovalca ali pa gre za posameznega obiskovalca (naslov IP).

Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani in nam omogočajo, da zbor podatkov o uporabi na naših spletnih straneh, vključno z vsebino, ki jo izberete med brskanjem naše spletne strani, za merjenje učinkovitosti in interakcijo potrošnikov s spletne strani, kot tudi kot izboljšanje naših podatkov. Ti piškotki se lahko zagotovijo nam ponudnikom orodij za analitiko tretjih oseb, vendar se uporabljajo le za namene, povezane z našimi spletnimi stranmi. Opozoriti je treba, da ti podatki (piškotki), posredovani tretjim ponudnikom, ne vsebujejo drugih osebnih podatkov uporabnika, vendar ne moremo izključiti, da so zbrane informacije lahko povezane s podobnimi ali drugimi osebnimi podatki, zbranimi drugje. Tako se v okviru komercialnega sodelovanja z oglaševalskimi omrežji zbirajo piškotki, ki lahko spremljajo uporabnikove internetne dejavnosti in navigacijo z informacijami, namenjenimi oglaševanju izdelkov in storitev, ki temeljijo na osebnih željah uporabnika. Naša stran uporablja storitev Google Analytics, storitev spletnega analitika družbe Google, Inc. (»Google«), ki s pomočjo piškotkov zbira podatke o njeni uporabi (npr. IP naslov), ki je shranjen in urejen na Googlovih strežnikih zunaj Grčije. Google te podatke uporablja za ovrednotenje uporabe spletnih mest, zbiranje poročil o dejavnostih uporabnikov in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z njihovimi dejavnostmi in uporabo interneta. Google te podatke uporablja za ovrednotenje uporabe spletnih mest, zbiranje poročil o dejavnostih uporabnikov in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z njihovimi dejavnostmi in uporabo interneta. Opozoriti je treba, da lahko tudi Google te informacije prenese na tretje osebe, če to zahteva zakon ali ko tretje osebe obdelajo podatke v imenu Googla. Kot Google uradno zagotavlja, IP naslov ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani (več informacij najdete na svojih straneh o Googlovih Pogojih storitve in Googlovem pravilniku o zasebnosti). Kot Google uradno zagotavlja, IP naslov ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani (več informacij najdete na svojih straneh o Googlovih Pogojih storitve in Googlovem pravilniku o zasebnosti). V vsakem primeru pa se lahko izognete zbiranju podatkov za vašo spletno brskanje z Google Analytics (piškotkov in IP naslovov), z namestitvijo Google Analytics Opt - Out Browser-Add-brskalnik plug-in ali se odločili ali želite zbiranje podatkov, v skladu z zmožnostmi, ki jih ponuja Google vsakič.

3) Oglaševanje in usmerjanje piškotkov: ti piškotki se uporabljajo za zagotavljanje prilagojene vsebine in se lahko uporabljajo za pošiljanje ciljnega oglaševanja ali promocij, omejevanje prikazov oglasov ali merjenje učinkovitosti oglaševalske kampanje. Uporabljajo se lahko tudi za pomnjenje spletnih mest, ki jih je uporabnik obiskal, da bi ugotovili, kateri kanali spletnega trženja so najbolj učinkoviti. Takšne piškotke lahko tudi zbira iz družabnih medijev (facebook, twitter itd.) Za oglaševanje na podlagi zanimanja, kar vam omogoča, da si ogledate prilagojene oglase, usklajene z uporabniškimi nastavitvami.

Splošna uporaba osebnih podatkov v zvezi s piškotki:
Z uporabo zgoraj navedenih piškotkov, lahko zbiramo, proces in uporabo omejene osebne podatke uporabnika in psevdonima izključno za namene oglaševanja in tržne raziskave, kot tudi za prilagoditev naše spletne strani na uporabnikov pogled ali poslati podatke o nas in ga obvestiti o izdelkih in storitvah, ki bi lahko bile zanimive za uporabnika. Na podlagi te tehnologije lahko prejemamo tudi poročila naših ponudnikov storitev, ki vključujejo sklicevanje na osebne ali agregirane podatke (ki lahko vključujejo splošne demografske podatke ali značilnosti uporabe). Vedeti morate, da lahko že izbrišete vse piškotke na vašem računalniku, kot tudi nastaviti večino brskalnikov na način, ki ne omogoča namestitev piškotkov, vendar v tem primeru, boste morda morali prilagoditi nekaterim preference vsakič, ko obiščete strani in nekatere storitve morda ne bodo delovale. Vaše temeljne pravice so: dostop do podatkov, popravek ali izbris svojih podatkov, prenosljivost vaših podatkov, omejitev obdelave, ugovor na obdelavo in odstranitev vašega soglasja za uporabo nekaterih ali vseh vaših piškotkov in za podaljšanje obdelave podatkov. Za izvajanje svojih zgoraj omenjenih pravic, lahko pošljete svojo prošnjo na sedežu FREZYDERM S.A., 73-75 Menandrou str., 210-52.46.900 in e-mail info@frezyderm.gr  kot tudi predložiti, če menite, da je obdelava vaših osebnih podatkov v nasprotju z veljavno zakonodajo za varstvo osebnih podatkov, pritožba na podatke urada za varovanje (1-3 Kifissias pošta, 115-23, Atene, tel. 210-64.75 .600, e-poštni naslov contact@dpa.gr). V vsakem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate, da vam lahko pojasnimo, odgovorimo in poskrbimo za tehnične podatke.